BRZO I POVOLJNO 

mob: 091/510-5056 

 info@ministro.hr

Led izvor

Led izvor

- Izvor svjetla budućnosti
- Vrlo visok vijek trajanja
- Ne emitira toplinu u smjeru svjetlosti
- Niski napon napajanja
- Minimalni troškovni održavanja
- Male dimenzije
Troše višestruko manje električne energije od žarulje sa žarnom niti. Dimenzijama su pak toliko male da mogu biti praktički nevidljiv i nenametljiv izvor svjetla...
Svi oni koji tek osmišljavaju izgled životnoga prostora imaju čime razbijati glavu: uzeti “normalne” žarulje sa žarnom niti, štedljive fluokompaktne žarulje, halogenu rasvjetu ili revolucionarne LED svjetiljke. Dok su ove prve dobro poznate i raširene, LED-ice se tek etabliraju kao novi - i bolji - način iluminacije kuće ili stana.
Ovaj sveprisutni izum već je udomaćen u mnogim segmentima života: od računala i automobila, pa do infracrvenih dioda u daljinskim upravljačima te ultraljubičastih dioda korištenih u sterilizaciji hrane i vode. Ipak, čini se da mala LED-ica doživljava pravu renesansu: njezina primjena u rasvjeti doma će - kako stvari stoje - za nekoliko godina biti jedini izbor svakoga graditelja.
LED rasvjete troši višestruko manje električne energije od žarulje sa žarnom niti. LED-ice su dizajnirane za nazivni napon 2-3,6V uz struju od 20-30mA, što znači da im je potrebno manje od 0,1W za rad. Za razliku od klasičnih žarulja, električnu energiju pretvaraju direktno u svjetlost određene valne duljine uz zanemarivo zagrijavanje. Uz određene radne uvjete, životni vijek prelazi 100 000 sati.

Svjetlosna iskoristivost

Svjetlosna iskoristivost-lm/W

 LED usporedbi sa klasicnim  LED u usporedbi Ostalim izvorima svjetlosti